Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел начело до обяд на втория ден изпитания на Херес

Фетел начело до обяд на втория ден изпитания на Херес

31
0

Себастиан Фетел е начело в класирането в средата на втория ден от предсезонните изпитания на отборите от Формула 1 на пистата Херес.

Пилотът на Ферари без проблеми изпълнява програмата си. Той оглави подреждането почти от самото начало на сесията и след това подобри собственото си постижение до 1:20.984 мин.

Зад Фетел се нареди Люис Хамилтън. При първата си поява на писта с Мерцедес F1 W06 Hybrid той продължи започнатото от съотборника му Нико Розберг и трупа обиколки. Междувременно в падока отново се обсъжда ситуацията с договора на двукратния световен шампион, което принуди Тото Волф да заяви за пореден път, че екипът и пилотът няма защо да бързат. Австриецът бе категоричен, че „дискусии и преговори за контракт трябва да се провеждат като хората”. Той допълни, че отношенията между отбора и Хамилтън се основават на прозрачност и точно в този дух се провеждат разговорите.

– Няма напрежение всичко да стане утре. Ако нещата не се получат, това е положението. Но ще съм много изненадан, ако ситуацията тръгне в непредвидена посока – допълни той.

Междувременно Лотус се справи с подготовката на своя E23 Hybrid и Пастор Малдонадо направи първи обиколки с колата. Той дори записа тур за време, какъвто до средата на деня Данил Квят нямаше.

Руснакът предизвика сериозен интерес, след като се появи на пистата без предно крило. Впоследствие шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обясни, че Квят ударил и счупил монтираното на колата му при излизане на студената писта. Резервно нямало, но в отбора решили все пак да свършат нещо – съвсем базова работа, неизискваща наличието на елемента. В момента се чака да пристигне нов компонент от Милтън Кийнс. Хорнер пък дори се пошегува, че RB11 е с толкова добро аеропритискане, че не му трябва предно крило! Тимът обаче няма гаранция, че резервното ще пристигне навреме, за да направи Квят някакви съществени проби.

Дженсън Бътън също бе без време и до обяд имаше едва две обиколки с Макларън-Хонда MP4-30, въпреки убедеността на японския производител, че е открил и поправил повредите в колата от вчера. От тима споменаха единствено, че преследват „появяващ се отново проблем”. Англичанинът накрая направи обиколка, която бе 33,6 секунди по-бавна от тази на Фетел.

Времената до обяд на втория ден на Херес:

1.

Себастиан Фетел

Ферари

1:20.984

31 об.

2.

Люис Хамилтън

Мерцедес

1:22.490

64

3.

Макс Верстапен

Торо Росо

1:24.167

41

4.

Фелипе Наср

Заубер

1:24.338

45

5.

Валтери Ботас

Уилямс

1:24.923

24

6.

Пастор Малдонадо

Лотус

1:27.262

13

7.

Дженсън Бътън

Макларън

1:54.655

5

8.

Данил Квят

Ред Бул

без време

7