Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-бърз и през втория ден тестове на Херес

Фетел най-бърз и през втория ден тестове на Херес

35
0

Себастиан Фетел бе най-бърз и през втория ден от предсезонните тестове на отборите от Формула 1 на пистата Херес.

Пилотът на Ферари даде времето си – 1:20.984 мин – още сутринта. Скудерията работи днес по настройки и тестове на гуми, използвайки спецификацията медиум. Програмата на тима премина плавно, без прекъсвания и проблеми.

С второ време приключи Фелипе Наср с новия Заубер С34, изпреварил с близо половин секунда Валтери Ботас (Уилямс). Техническият шеф на тима от Гроув Пат Саймъндс междувременно разкри, че най-голямата видима разлика между настоящата версия на FW37 и варианта за първото състезание ще е ново задно крило.

Четвърти се нареди Люис Хамилтън, чиято програма бе спряна по-рано от предвиденото заради воден теч. Това е първият проблем на Мерцедес от началото на тестовете. Двукратният световен шампион бе направил 91 обиколки преди повредата.

Лотус E23 Hybrid дебютира на писта и Пастор Малдонадо завъртя прилично количество турове. Той предизвика единственото прекъсване на сесията за деня, като спря в последния сектор на трасето.

Най-сериозни бяха проблемите на Ред Бул и отново на Макларън и Хонда.

Данил Квят изобщо не записа обиколка за време, след като сутринта счупи единственото налично предно крило. След това отборът го пускаше за по един тур на трасето без крило, което предизвика оживление, но реално нямаше как да се работи по предварителната програма. Шефът на екипа Кристиан Хорнер обясни, че се чакат резервни части и днес до края на деня, и през следващите дни на теста.

Дженсън Бътън пък направи само 6 обиколки с новия Макларън-Хонда (колкото имаше вчера и съотборникът му Фернандо Алонсо). През деня екипът съобщи, че се опитва да поправи появяващ се отново и отново проблем. В един момент следобед в бокса решиха, че са се справили, но англичанинът така и не се появи на пистата почти до края на сесията. Той успя да излезе на наводнено трасе, след като близо час преди финала на тренировката заваля силен дъжд. Макс Верстапен се престраши да опита мокрите гуми на Пирели, докато от Лотус се шегуваха с Мерцедес, че ситуацията вероятно се дължи на техния теч, а от екипа от Бракли отговориха, че явно са подценили мащаба му… Наср и Фетел също направиха обиколки на мокро.

Времената от втория ден на Херес:

1.

Себастиан Фетел

Ферари

1:20.984

89 об.

2.

Фелипе Наср

Заубер

1:21.867

88

3.

Валтери Ботас

Уилямс

1:22.319

61

4.

Люис Хамилтън

Мерцедес

1:22.490

91

5.

Макс Верстапен

Торо Росо

1:24.167

73

6.

Пастор Малдонадо

Лотус

1:25.802

41

7.

Дженсън Бътън

Макларън

1:54.655

6

8.

Данил Квят

Ред Бул

без време

18