Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия с 13-о двойно класиране в точките

Форс Индия с 13-о двойно класиране в точките

47
0
Дженсън Бътън,Рон Денис,Таканобу Ито,Фернандо Алонсо,Ясухиса Араи

Тимът на Форс Индия записа 13-о двойно класиране в зоната на точките от 16 надпревари във Формула 1. Естебан Окон и Серхио Перес финишираха шести и седми в Гран при на Япония.

„Беше страхотно състезание, особено стартът и първите няколко обиколки”, заяви Окон след финала.

„Дълго време вървях трети. Все още ни липсва известна скорост, за да задържаме големите момчета зад нас, но битката в челото бе прекрасна. Опитах всичко, за да не пусна [Даниел] Рикиардо и [Валтери] Ботас, но те просто бяха прекалено бързи. Така че в крайна сметка ме изпревариха, а аз се съсредоточих върху собственото си състезание.”

„Основното предизвикателство бе да внимавам с темпото си, защото стратегията ми бе с един питстоп. Важно бе да пазя гумите си, за да съм бърз накрая. Вървях пред Чеко, като нямаше как да настигнем колите пред нас, а тези назад бяха на сериозна разлика. Така че приоритетът бе да стигнем до финала и да вземем хубави точки. Беше страхотен уикенд. Чувствам, че постигнахме максимума. Научихме и много за колата, което ще ни помогне да сме по-силни в Остин.”

Перес сподели, че е щастлив за тима, като и според него това бе възможно най-добрият резултат за Форс Индия на Сузука.

„Беше сравнително лесна надпревара. Направихме силна квалификация, имахме добро състезателно темпо, така че доста време бяхме само ние двамата”, продължи мексиканският пилот.

„Чувствах, че съм по-бърз от Естебан във втората серия и имах възможност да го изпреваря при рестарта, но последвахме инструкциите на отбора. Знаехме, че ще се получи така – ситуацията не ни изненада. Размяна на позициите нямаше да доведе до промяна в спечелените точки, така че разбирам гледната точка на тима. В крайна сметка Естебан свърши страхотна работа през целия уикенд.”