Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще поема повече рискове в оставащите 2 състезания

Форс Индия ще поема повече рискове в оставащите 2 състезания

45
0

Екипът на Форс Индия ще поема повече рискове в оставащите 2 състезания до края на сезона. Това обяви собственикът на тима Виджай Маля. След надпреварата в Мексико индийския тим си осигури 4-ото място при конструкторите, което се случва за втора поредна година.

Очаква се това да доведе и до възможността на пилотите Серхио Перес и Естебан Окон да бъде разрешено да се състезават отново свободно един с друг. След инцидента им в Белгия по-рано през сезона бяха въведени отбори заповеди.

„Да си осигурим 4-ото място при отборите за втора година поред е чудесно постижение, заяви Маля. – Изключително съм горд от целия тим и съм щастлив, че постигнахме 4-ото място 2 кръга преди края.

Това е най-силният ни сезон по отношение на спечелените точки, като сме само на 25 т. от това да достигнем 200. Това показва колко постоянни сме били през сезона.“

На въпрос какво Форс Индия може да направи по различен начин за надпреварите в Бразилия и Абу Даби, Маля отговори: „Имаме свободата да изберем нов подход.

Може да опитаме някои различни неща или да изпробваме различни пилоти в петък, за да видим какво можем да научим за следващата година. Можем да бъдем по-агресивни със стратегията и да поемем повече рискове.