Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия има нужда от 200 млн. паунда, за да се бори...

Форс Индия има нужда от 200 млн. паунда, за да се бори за победи в F1 според Фърнли

32
0

Форс Индия има нужда от 200 млн. паунда, за да може да се бори за победи във Формула 1, смята заместник-шефът на тима от Силвърстоун Боб Фърнли. Според него тези средства биха наредили тима сред топ отборите в Гран при.

„Мисля, че са нужни 200 милиона британски лири за следващата стъпка. Иначе реалистичната цел е да си „най-добър от останалите””, твърди Фърнли, цитиран от f1i.com. „Следващата година обаче ще е вълнуваща, защото за първи път (от много време) всички правим нови коли… Не бих казал, че възможностите ни са едни и същи, но със сигурност има повече шанс по отношение на аеродинамиката.”

Форс Индия бе шести при конструкторите през 2014 г. и пети през 2015-та. Понастоящем се бори с Уилямс за четвъртата позиция сред отборите, но няма реална възможност да води борба за победи с най-големите екипи без допълнителни инвестиции.

„Всички сме ограничени (от правилата). По-големите отбори имат по-ефективни процеси на работа, но предимството им е значително по-малко, отколкото преди. Интересно ще е какво ще се случи”, допълни Фърнли.

Пилотите на отбора Нико Хюлкенберг и Серхио Перес се надяват да вземат точки и на пистата Спа-Франкоршамп, където в края на седмицата ще се проведе Гран при на Белгия.

„Ваканцията е страхотно забавление – прекарваш време с приятелите си, разтоварваш се, презареждаш батериите, но нищо не може да се сравни с автомобил от Формула 1”, коментира немският пилот. „Може да звучи като клише, но Спа е невероятно удоволствие за каране. Просто е страхотно място. Всички говорят за Червената вода, но моят любим завой е Пуон – много бърз двоен ляв на спускане. Надявам се да продължим от там, докъдето стигнахме в Германия и да продължим да взимаме точки.”

Серхио Перес изкара известно време в родината си Мексико, но и той вече е готов за следващата надпревара: „Всяка грешка на тази писта се наказва, защото няма кой знае какви зони за сигурност. На такъв тип трасе обаче пилотът може да донесе разлика, смелостта се възнаграждава. Имам страхотни спомени от Спа. Спечелих победа там в GP2, миналата година се борих за лидерството с [Люис] Хамилтън в първата обиколка. Бяхме наистина силни през последните стартове преди ваканцията – дано продължим така през втората част от сезона. Борбата за четвъртото място в шампионата ни мотивира страхотно. Смятам, че разполагаме с всичко необходимо, за да сме конкурентоспособни.”