Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия VJM08 може да се появи чак на последния предсезонен тест

Форс Индия VJM08 може да се появи чак на последния предсезонен тест

30
0

Новият Форс Индия VJM08 вероятно ще се появи на писта едва в последния предсезонен тест на отборите от Формула 1 в Барселона.

Тимът от Силвърстоун пропусна изпитанията на Херес и планираше новата кола да дебютира във втората сесия, която е на пистата Каталуния от 19 до 22 февруари. Екипът обаче закъснява с подготовката на автомобила.

– Като се имат предвид натоварването и сроковете, то в момента изглежда като че ли ще е трудно да се справим навреме за първата сесия в Барселона – обясни заместник-шефът на тима Боб Фърнли пред Аутоспорт. – Всички се стараят това да се случи, но е далеч по-вероятно VJM08 да се появи на финалните тренировки в края на февруари.

Последните тестове са пак на Каталуния – започват на 26 февруари и продължават до 1 март.

Фърнли допълни, че това означава участие в следващите тренировки с болида от 2014 г. С VJM07 могат да се тестват гумите на Пирели за новия сезон. Той бе категоричен също така, че Форс Индия ще е на старта за първата надпревара от календара в Австралия.

Забавянето на отбора предизвика слухове относно финансовото състояние на тима. Оперативният шеф Отмар Шафнауер ги отхвърли и заяви, че всички във Форс Индия си получават заплатите навреме. Новото отлагане обаче вероятно ще задълбочи съмненията относно това в какво положение се намира екипът.