Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия с ново оцветяване за сезона

Форс Индия с ново оцветяване за сезона

63
0

Форс Индия показа съвсем ново оцветяване на болида си VJM10 за сезон 2017 г. във Формула 1. То е резултат от сключването на споразумение за партньорство с компанията BWT (Best Water Technology Group). Фирмата предлага продукти и услуги, свързани с ежедневното използване на питейна вода, загряване и охлаждане на вода, използване на вода във фармацевтиката, промишлеността и т.н. в редица сфери и индустрии.

Цветовете на VJM10 са розово, магента и сребърно. Автомобилът ще се появи за първи път на писта в новото оцветяване на Албърт парк в Мелбърн за първия кръг от шампионата – Гран при на Австралия. Каските на Серхио Перес и Естебан Окон също ще бъдат с нов дизайн.

Партньорството с Форс Индия е първо участие на BWT във Формула 1.

„Привличането на BWT в F1 е голяма новина и представлява едно от най-важните партньорства в 10-годишната ни история”, коментира шефът на тима Виджай Маля. „То е знак за това колко далеч сме стигнали с отбора. Смяната на цветовете на колите ни е знак за сериозните намерения на BWT в началото на пътя им във Формула 1.”

Главният изпълнителен директор на BWT Андреас Вайсенбахер допълни, че включването на компанията в Гран при е част от стратегията за глобализирането на марката. Той заяви, че участието в F1 ще спомогне за бързо подобрение разпознаваемостта на бранда в световен мащаб.