Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия разчита на подобренията за Каталуния

Форс Индия разчита на подобренията за Каталуния

41
0

Тимът на Форс Индия разчита на новостите, които планира за Гран при на Испания, за да подобри представянето си в тазгодишния шампионат на Формула 1.

Отборът изживя трудно начало на сезона, след като закъсня с новия болид, но се надява постепенно да навакса изоставането. Според съсобственика на тима от Силвърстоун Виджай Маля каквито и промени да има по колата за надпреварата на Каталуния, резултатите ще бъдат по-добри от предишните.

„Виждаме, че има случаи, в които десет коли са в половин секунда разлика, което ще рече, че каквито и подобрения да направим, ще има напредък. Темпото ни се подобрява с всяко състезание, но ще трябва да изчакаме малко, за да направим голямата стъпка. Оптимист съм за нововъведенията, които планирахме и по които работехме толкова много, за да ги приложим на писта възможно най-скоро. Приоритетът ни за следващите няколко старта е да останем в близост до съперниците около нас. В момента четвъртото място (при конструкторите) е само на 12 точки, така че трябва да продължим да се борим за точки при всяка възможност.

Серхио Перес се надява да надгражда върху представянето си от последното състезание, в което се класира осми: „Добре е да пристигнеш в Барселона с добри резултати от Бахрейн. Последното състезание определено беше по-обнадеждаващо за всички в отбора и ще продължим да се стараем да запазим тази тенденция и в Испания. В същото време този уикенд очакваме по-голямо предизвикателство, защото характеристиките на пистата са много различни от тези на Сахир с много повече високоскоростни завои.

Уикендите в Барселона са винаги приятни. Градът и хората ми напомнят много на Мексико, а и аз наистина харесвам испанската храна. Феновете също правят това състезание специално и винаги чувствам голяма подкрепа от публиката.

Каталуния има и бързи и бавни секции. Голям тест е за аеропакета, подобно на пистата Сепанг. Задминаванията никога не са лесни, защото е много трудно да се доближиш до друга кола, така че добрата позиция се отплаща. DRS-зоните направиха изпреварванията по-лесни, но все пак трябва да си малко по-бърз от тези, с които се състезаваш.”