Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще положи сериозни усилия да задържи Перес

Форс Индия ще положи сериозни усилия да задържи Перес

28
0

Форс Индия ще положи сериозни усилия, за да задържи Серхио Перес в тима и през следващия сезон във Формула 1. Мексиканският пилот бе свързван упорито с Ферари, където предпочетоха да запазят Кими Райконен, но сега името му се споменава във връзка с Уилямс и Рено.

„Аз все още вярвам, че мога да стана световен шампион един ден, а за да се случи това, всички сме наясно, че трябва да съм част от голям тим. Мисля, че съм много по-силен, отколкото преди години, защото всеки сезон във Формула 1 носи огромна информация, опит, разбиране на нещата на и извън пистата”, заяви Перес в ексклузивно интервю за ClubS1 (публикувано в новия брой на списанието – 196).

Серхио се надява, че ще е наясно какво е бъдещето му поне за догодина след лятната ваканция във Формула 1. Той намекна, че може да не остане във Форс Индия, въпреки увереността на съсобственика на тима Виджай Маля, че ще продължи да е част от екипа.

„Мисля, че трябва да направим решението (на Серхио) възможно най-трудно”, коментира заместник-шефът на Форс Индия Боб Фърнли. „Искаме да запазим и двамата си пилоти. Ако успеем да настигнем Уилямс и да вземем четвърто място при конструкторите, пред нас ще има само три заводски екипа. необходимо е да се трудим упорито и да ограничим избора (на състезателите) чрез представянето си.”

Фърнли обясни още, че Форс Индия има договор с Перес за 2017 г., който обаче може да бъде повлиян от спонсорите на мексиканеца: „И двамата пилоти са с контракти за догодина. С Чеко имаме сериозни търговски споразумения – със спонсорите му. Дискусиите с тях и свързаните решения са напълно отделни. Надявам се хората му да останат на борда. Приоритетът ни е да запазим състезателите си.”