Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия вече не е най-добрият тим в средата на колоната, смята...

Форс Индия вече не е най-добрият тим в средата на колоната, смята Перес

75
0

Серхио Перес смята, че Форс Индия не е най-добрият тим в средата на колоната с оглед на показаното в тестовете в Барселона преди началото на сезона. През последните 2 сезона екипът на Виджай Маля завърши на 4-о място при конструкторите зад водещите 3 тима на Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Според Перес обаче след тестовете на Каталуня е станало ясно, че други отбори са пред неговия тим. Темпото на мексиканеца и Естебан Окон наистина не беше на нивото на Рено и Макларън. Оперативният шеф на тима Отмар Шафнауер обаче заяви, че целта е запазване на 4-ата позиция при отборите и тази година.

„Трябва да направим голяма стъпка напред до първото състезание в Австралия, каза Перес. – Надявам се, че можем да го направим и да сме конкурентноспособни отново. Трудно е да се предполага къде сме в момента.

Но аз смятам, че вече със сигурност не сме най-добрият отбор в средата на колоната. Но няма значение от къде започваме, а къде завършваме в Абу Даби. Надявам се ъпгрейдът за Мелбърн да ни донесе голямо подобрение.“

По-оптимистично настроен е другият пилот на Форс Индия Естебан Окон. Според него екипът не е далеч от темпото на Ред Бул в дълга серия от обиколки с много гориво. Във втория ден той изостана на 2.7 сек от Даниел Рикиардо като най-добър резултат, но бе доволен от изпълнената програма.

Интервю с техническия директор на Форс Индия Андрю Грийн относно внедряването на halo и другите промени по болида на тима четете в новия брой 213 на списание ClubS1.