Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще използва аеротунела на Тойота

Форс Индия ще използва аеротунела на Тойота

22
0

Тимът на Форс Индия обяви, че ще прави аеродинамичните си изследвания в тунела на Тойота в Кьолн (Германия). Екипът няма да използва собственото си съоръжение през следващия сезон.

Отборът има собствена аеротръба в Бракли, близо до базата си в Силвърстоун. Доскоро Форс Индия имаше споразумение за техническо партньорство с Макларън и използваше аеродинамичния тунел в Уокинг, докато реконструира своето съоръжение. Тази договорка обаче приключи, тъй като Макларън вече работи с Хонда.

Тръбата в Кьолн позволява изследването на 60-процентови модели. Шефът на отбора Виджай Маля заяви, че решението да се отиде в Кьолн е едно от най-важните за тима и че то ще помогне на Форс Индия да подобри конкурентоспособността си.

– Решението да използваме съоръжението на Тойота в Кьолн е индикация за амбицията ни да продължим да сме силни във Формула 1. Това е едно от най-важните решения в историята ни и ни дава достъп до смятания за един от най-добрите аеродинамични тунели в света. Използвали сме го и преди от време на време и сме наясно с предимствата от базирането на всички аеродинамични изследвания в Кьолн. Ще подсили работата ни и ще ни даде солидна база, върху която да градим в идващите години – допълни Маля.

Аеродинамичният тунел на Форс Индия в Бракли ще бъде използван от външни клиенти.