Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия и Торо Росо представени на Каталуния

Форс Индия и Торо Росо представени на Каталуния

45
0

Последните два болида за сезон 2018 г. във Формула 1 – тези на Форс Индия и Торо Росо – бяха показани тази сутрин на пистата Каталуния малко преди началото на първия предсезонен тест на отборите от Гран при.

Тимът на Виджай Маля обаче не обяви ново име, както бе заявено преди няколко седмици. Явно на тази етап промяна няма да има, като тимът преди няколко дни опроверга информациите, че ще бъде продаден на компания за енергийни напитки.

Колата е с миналогодишното оформление на носа с отвори от двете му страни, кутиите за радиаторите са доста свити, но не толкова агресивно оформени, а капакът на двигателя е силно издължен нагоре, за да компенсира забраната за използване на акулските перки. 

Към представянето на Торо Росо имаше най-голям интерес заради новото партньорство с Хонда, който ще бъде доставчик на двигатели за тима. Покривалото на колата STR13 вдигнаха титулярните пилоти Брендън Хартли и Пиер Гасли.

В колата е запазен интересния елемент над halo, който беше показан на снимка от филмовия ден на Мизано преди седмица. Направи впечатление, че при подготовката на колата за излизане на пистата, двигателят беше доста шумен, като предстои да видим дали това означава и мощен.

Спортният шеф на тима Франц Тост нямаше търпение представянето на колата да свърши, като обясняваше, че в екипа имат много работа за вършене по подготовката на колата за първия тест днес.