Начало Други Фетел сам спечели Купата на нациите за Германия в 2017 ROC

Фетел сам спечели Купата на нациите за Германия в 2017 ROC

30
0

Себастиан Фетел сам спечели Купата на нациите за германия в Състезанието на шампионите. Четирикратният световен шампион във Формула 1 остана без съотборник, след като лекарите забраниха на Паскал Верлайн да кара във втората надпревара за уикенда. Верлайн катастрофира по време на индивидуалното състезание.

Фетел обаче се справи блестящо и Германия взе купата за рекорден седми път. Това не е първият случай, в който един състезател е принуден да представлява цял отбор. Ситуацията бе подобна и през 2006 г. в Париж. Травис Пастрана трябваше да кара сам за САЩ. Първо Джими Джонсън контузи китка три дни преди събитието, а след това заместникът му Скот Спийд претърпя инцидент по време на тестове във Формула 1 ден преди състезанието.

В крайна сметка Фетел се оказа далеч по-съсредоточен, отколкото в индивидуалната надпревара и не бе победен през целия ден. На финала той се справи с тима на САЩ – братята Кайл и Кърт Буш.

„Състезанието на шампионите е страхотно състезания”, коментира Себастиан. „В индивидуалната надпревара отпаднах твърде рано, а не исках да си тръгна с празни ръце. Грешките ми помогнаха да приема нещата по-сериозно. Исках повече време на писта. Веднага открих добър ритъм и се чувствах доста добре. Този път се разбирах с колите. Но понякога се случва така: събуждаш се и нещата се получават, друг път не. Щеше да е хубаво да споделя тази победа с Паскал.”

Кърт Буш призна, че като пилоти от НАСКАР с брат му са изпитвали сериозно желание да победят съперниците от Индикар и Рали X в групите, което и успяха да сторят.

„Беше фантастичен ден – удоволствие от началото до края. Беше страхотно, а за нас бе чест да се състезаваме за Съединените щати заедно с малкия ми брат Кайл. Атмосферата бе прекрасна”, допълни той.

Кайл Буш също каза, че си е изкарах страхотно и се е забавлявал много: „Беше наистина чудесно да съм в един отбор с Кърт, както и да победим пилоти от толкова различни категории. Аз паднах от Фетел и [Дейвид] Култард – те са доста добри, но мисля, че спечелих срещу всички останали. Изживяването бе прекраасно. Би ми харесало да ме поканят отново на Състезанието на шампионите.”