Начало Други Фетел сам спечели Купата на нациите за Германия в 2017 ROC

Фетел сам спечели Купата на нациите за Германия в 2017 ROC

18
0

Себастиан Фетел сам спечели Купата на нациите за германия в Състезанието на шампионите. Четирикратният световен шампион във Формула 1 остана без съотборник, след като лекарите забраниха на Паскал Верлайн да кара във втората надпревара за уикенда. Верлайн катастрофира по време на индивидуалното състезание.

Фетел обаче се справи блестящо и Германия взе купата за рекорден седми път. Това не е първият случай, в който един състезател е принуден да представлява цял отбор. Ситуацията бе подобна и през 2006 г. в Париж. Травис Пастрана трябваше да кара сам за САЩ. Първо Джими Джонсън контузи китка три дни преди събитието, а след това заместникът му Скот Спийд претърпя инцидент по време на тестове във Формула 1 ден преди състезанието.

В крайна сметка Фетел се оказа далеч по-съсредоточен, отколкото в индивидуалната надпревара и не бе победен през целия ден. На финала той се справи с тима на САЩ – братята Кайл и Кърт Буш.

„Състезанието на шампионите е страхотно състезания”, коментира Себастиан. „В индивидуалната надпревара отпаднах твърде рано, а не исках да си тръгна с празни ръце. Грешките ми помогнаха да приема нещата по-сериозно. Исках повече време на писта. Веднага открих добър ритъм и се чувствах доста добре. Този път се разбирах с колите. Но понякога се случва така: събуждаш се и нещата се получават, друг път не. Щеше да е хубаво да споделя тази победа с Паскал.”

Кърт Буш призна, че като пилоти от НАСКАР с брат му са изпитвали сериозно желание да победят съперниците от Индикар и Рали X в групите, което и успяха да сторят.

„Беше фантастичен ден – удоволствие от началото до края. Беше страхотно, а за нас бе чест да се състезаваме за Съединените щати заедно с малкия ми брат Кайл. Атмосферата бе прекрасна”, допълни той.

Кайл Буш също каза, че си е изкарах страхотно и се е забавлявал много: „Беше наистина чудесно да съм в един отбор с Кърт, както и да победим пилоти от толкова различни категории. Аз паднах от Фетел и [Дейвид] Култард – те са доста добри, но мисля, че спечелих срещу всички останали. Изживяването бе прекраасно. Би ми харесало да ме поканят отново на Състезанието на шампионите.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter