Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Физическото състояние на Кубица не е проблем, обяви Пади Лоу

Физическото състояние на Кубица не е проблем, обяви Пади Лоу

41
0

Техническият шеф на Уилямс Пади Лоу заяви, че физическото състояние на Роберт Кубица не е проблем. Вчера полякът навъртя 100 обиколка с тазгодишния болид на тима в тестовете на гумите на Пирели в Абу Даби, без да има трудности.

Кубица е считан за основен фаворит за второто титулярно място в Уилямс за следващия сезон, като претенденти още са Дани Квят, Паскал Верлайн и Пол ди Реста. Сигурен титуляр за 2018 г. в екипа от Гроув е Ланс Строл.

Запитан дали е 100% сигурен, че Кубица е в състояние да изкара пълен Гран при уикенд, Лоу отговори: Да, няма проблеми по отношение на този аспект. Роберт свърши страхотна работа.

Ние сме много доволни от броя на обиколките и карането му. Обратната връзка с него е много добра. Той е пилот с изключителен опит и познания по отношение на работата си. Можеш да усетиш неговата увереност в гаража.“

Лоу заяви още, че е бил впечатлен от решителността на Кубица да се опита да се върне в F1 след контузиите, които получи в катастрофа на рали в Италия през 2011 г.

„Роберт е пилот, на който всички ние се възхищавахме когато караше във Формула 1 и дори след това, каза Пади. – В екипа ще се съберем след теста да вземем решение относно пилота ни за следващата година.“