Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Маркионе е наясно със ситуацията

Фетел: Маркионе е наясно със ситуацията

25
0

Заелият трета позиция в квалификацията на Монца днес Себастиан Фетел заяви, че всички във Ферари са малко разочаровани от голямата разлика до лидерите от Мерцедес, но все пак темпото на Скудерията е по-добро в състезанията.

„Новата задвижваща система и промените са стъпка напред. Работят както очаквахме, но е очевидно, че и останалите се развиват”, заяви четирикратният световен шампион. „Знаете, че по принцип ние имаме по-добро темпо в състезанията. За съжаление истината е, че отстъпваме във всички области и като задвижване, и като шаси.”

Според Фетел шанс за него, както и за съотборника му Кими Райконен би могъл да бъде изборът на по-твърди гуми за старта от страна на Мерцедес, които участваха във втория сегмент на квалификацията със софт.

„Тук първият завой е доста далеч и има повече възможности за нашите гуми”, отбеляза Себастиан, който изключи да има отново инцидент със съотборника си.

На въпрос дали напрежението във Ферари вече не достига гранични стойности, Фетел каза, че големият бос Серджо Маркионе е наясно със ситуацията и всички искат успеха, но просто никак не е лесно да се променят нещата за много кратко време.

По-рано днес в падока големият шеф на Фиат Крайслер и президент на Ферари Серджо Маркионе каза, че всъщност Ферари са започнали сезона добре, били са много близо до победата в Австралия, но големият проблем бил, че колата не се е развила както трябва след това за разлика от тези на съперниците.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.