Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари се провали този сезон, смята Маркионе; Аривабене: Няма да се откажем

Ферари се провали този сезон, смята Маркионе; Аривабене: Няма да се откажем

39
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че тимът от Маранело се е провалил по отношение на целите, които той постави на отбора в началото на годината.

„Според мен се провалихме. Не смятам, че е нужно да подслаждаме ситуацията. Колата не е каквато трябва да бъде. Мисля, че стартирахме добре в Австралия, но след това се провалихме в развитието на автомобила по време на сезона поради различни причини. Изговорихме каквото трябваше, приключихме”, каза Маркионе по време на уикенда за Гран при на Италия. „Направихме промени в ръководния екип. Чувствам се доста комфортно с този тим от „хлапета”, хора, които са способни да променят съдбата на Скудерията. За съжаление от сезона не остана много. Но все пак съм много по-доволен от последните промени по болида. Нека приключат състезателната година. Според мен отборът ще даде най-доброто от себе си през оставащите стартове. Битката започва с първото състезание през 2017 г.”

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене също сподели, че Маркионе е изразил недоволство от резултатите на отбора.

„Президентът ни обясни, че структурата е солидна и че във Ферари имаме достатъчно хора, за да можем да работим в правилната посока. Мисля, че не е доволен от резултатите този сезон и иска да види, че имаме прогрес. Тази година не постигнахме целите си. Но преди месец взехме мерки и ситуацията е малко по-добра в последните надпревари. Атмосферата в тима е много положителна. Всички работят упорито, всички гледат в една и съща посока”, обясни Аривабене. „Ако работиш за тим като Ферари, никога не се отказваш. Това е в ДНК-то ни. Така че никога няма да се откажем от сезона! Следващата година е важна и част от фокуса ни е върху нея, но всеки един човек в екипа има отговорността да даде най-доброто от себе си за успеха на отбора. Никога няма да спрем да се борим. Ще сторим всичко, за да открием правилния баланс между това, което искаме да постигнем през 2016 и 2017 г.”