Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари е реална заплаха за Мерцедес в Китай, убедени са Хамилтън и...

Ферари е реална заплаха за Мерцедес в Китай, убедени са Хамилтън и Розберг

54
0

Ферари представлява реална заплаха за Мерцедес в Китай, където този уикенд ще се проведе трети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2016 г., убедени са Люис Хамилтън и Нико Розберг. Трикратният световен шампион се завъртя няколко пъти в петъчните свободни тренировки и остана четвърти в класирането на следобедната сесия – зад състезателите на Скудерията и съотборника си в Мерцедес.

„Денят определено бе труден за мен, но такива неща се случват, когато се опитваш да постигнеш желания баланс. Бе и доста ветровито, но Ферари изглежда са доста бързи. Така че ще се състезават с нас. Мисля, че постиженията им са реални, но да видим какво ще стане. Не съм говорил още с инженерите, така виждам нещата. Имах сериозен грейнинг със суперсофт, поведението с медиум бе наред. С тези два типа гуми карах днес. Не се случи нищо необичайно, но Ферари са особено силни и изглежда ще имаме реална битка този уикенд”, коментира Хамилтън.

Английският пилот на Мерцедес допълни, че още търси оптимален баланс за болида си и продължи: „Освен това имаше няколко грешки, а и при първите излизания балансът на спирачките не беше наред.”

Розберг също каза, че пилотите на Ферари бяха много бързи и той трябва да анализира данните си, за да намери липсващите му части от секундата и да ги догони.

„Изглежда ни предстои битка. Пистата определено натоварва много гумите, съсипва ги бързо и трябва да се спрем на доста различни настройки спрямо тези, с които сме свикнали. Поради тази причина е толкова трудно да се намери добър баланс на това трасе. Не мисля, че мога да спечеля шеста поредна победа. Знам, че победих в първите две състезания, искам и тук да съм пръв. Но няма да е лесно. Съперниците от Ферари изглеждат наистина бързи, Люис също. Да, той има наказание и ще трябва да стартира от малко по-задна позиция, но лесно може да навакса позиции. Не ме е страх от някого конкретно, просто наблюдавам всички!”, сподели Нико.