Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не успях да поддържам темпото на Мерцедес

Фетел: Не успях да поддържам темпото на Мерцедес

38
0

Себастиян Фетел записа трето място в Гран при на Испания, въпреки че на старта успя да изпревари Люис Хамилтън и дълго време да се задържи пред него. В крайна сметка обаче от Мерцедес реагираха и промениха стратегията на англичанина, който я изпълни перфектно и успя в крайна сметка да си върне второто място.

„Направих добър старт и успях да изпреваря Люис“, обясни Фетел след края на надпреварата. „Направихме правилното при първите спирания и успяхме да покрием стратегията му. За съжаление обаче те я промениха и после бе много по-бърз.

В първите две обиколки дори си мислех, че е възможно дори да победим, защото успявах да карам с темпото на Нико. След това обаче той успя да дръпне. Той направи чудесно състезание и се справи добре с гумите, което бе ключът към победата днес.

След като стана ясно, че победата не е възможна се опитах да остана пред Люис. Имахме и късмет, че той се забави при първото си спиране. Бяхме почти сигурни, че ще успеем да сме пред него след последното му спиране, но загубих доста време в трафика. Затова и нещата не се получиха. След като излезе пред мен всичко свърши. Той успя да използва предимството на новите си гуми и нямах вече никакъв шанс. Погледнато с каква скорост разполагат те, третото място бе максимума днес. Чувствам се щастлив, защото колата бе чудесна.“

„Аз съм щастлив от третото място на Себастиян, защото той направи добро състезание“, радваше се и тим шефът Маурицио Аривабене. „Не мога да съм доволен обаче от крайния резултат, защото изглежда че изоставането спрямо Мерцедес е по-голямо. Ще трябва да се опитаме да намерим повече скорост.“