Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Пистата определено не ни е по вкуса

Фетел: Пистата определено не ни е по вкуса

42
0

Въпреки че преди известно време Себастиян Фетел първи имаше възможността да изпробва пистата в Сочи, този допълнителен опит по никакъв начин не му помогна в първия ден на надпреварата в Русия. След 60 направени обиколки днес световният шампион се класира едва десети и е на мнение, че характеристиките на трасето определено не пасват на колата на Ред Бул. Той изостана с повече от 1,7 сек. от Люис Хамилтън, а неговият колега, който в края получи и техническа повреда се класира едва 13-и.

„Надявам се през нощта да успеем да намерим някакви отговори, но смятам, че ще е трудно“, обясни Фетел след днешните тренировки. „Определено не изглежда трасето да пасва на нашата кола. Все пак знаехме, какво ни очаква. Пистата бе изненадващо чиста днес. Обикновено първо трябва да „изчистим прахта“, но днес това не бе необходимо. Изглежда, че има достатъчно грип, но за съжаление не сме толкова бързи, колкото бихме желали да бъдем.

Дали ни помага да се откъснем за малко от стреса около Жул това, че сме отново в колите? И да и не. Хубаво е, че сме заети с нещо и можем за кратко да отправим мислите си в друга посока, да се концентрираме върху ежедневната си работа.

Последните състезания ще е наистина тежки за нас, но когато си в колата се концентрираш върху работата си. И понеже не сме достатъчно бързи, имаме много задачи за решаване и неща, за които да се грижим.“