Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Пилотите на Мерцедес бяха малко по-бързи, отколкото очаквахме

Фетел: Пилотите на Мерцедес бяха малко по-бързи, отколкото очаквахме

50
0

Себастиан Фетел заяви след квалификацията за Гран при на Китай, че пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг бяха малко по-бързи в сесията за разпределение местата на грида, отколкото той и Ферари очакваха.

Четирикратният световен шампион се класира трети на трасето в Шанхай, а съотборникът му Кими Райконен е шести – зад съперниците от Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас.

„Ние имахме различна стратегия за Q3 – едно излизане с използван комплект гуми и честно казано, тези момчета (Хамилтън и Розберг) бяха малко по-бързи, отколкото очаквахме. Но смятам, че извлякохме всичко възможно (от колата) и трето място бе максимумът днес”, обясни Себастиан.

Той допълни, че в Q3 битката се разви като в по-раншните тренировки, тоест разликата с Мерцедес бе доста голяма: „Като цяло обаче сме сравнително доволни, тъй като сме точно зад тях. Ясно е, че искаме да намалим разликата и може би утре ще сме малко по-близо. Колко точно, ще разберем в състезанието. Надпреварата ще е дълга и гумите са особено важни тук. Ще се постараем да се справим и да вземем точки. Жалко, че не класирахме и двете си коли на втора редица, но ми казаха, че Кими не е имал късмет в загряващата си обиколка…”

Фетел обясни също така, че е можело да остане с медиум в Q1, но заради опасността да се класира на 16-та или 17-та позиция бе решено да сложи софт. „Мисля, че всички използваха меки гуми в първата част на квалификацията… Мерцедес не са? Тогава просто са били бързи…”, добави немският пилот.