Начало Рали Фолксваген представи второто поколение Поло R WRC и екипа си

Фолксваген представи второто поколение Поло R WRC и екипа си

58
0

Фолксваген представи второто поколение на Поло R WRC и екипа си за световния рали шампионат през 2015 г. Отборът спечели титлите през последните два сезона и при конструкторите, и при екипажите. Успехът дойде още в дебютния сезон на отбора и колата – 2013 г.

Екипажите са същите като през миналия сезон. Двукратните шампиони Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа ще защитават короните си. Техни съотборници отново ще са Яри-Мати Латвала/Мика Антила и Андреас Микелсен/Ола Флоен.

– Новото Поло R WRC премина значително развитие. Автомобилът изглежда не само по-динамичен, отколкото преди, но под капака е и с последните технически иновации, върху които се трудиха инженерите ни – коментира отговарящият за техническото развитие във Фолксваген доктор Хайнц-Якоб Нойсер. – Много детайли са подобрени. Фокусът бе върху ефективността, издръжливостта и представянето на колата. Нямаме търпение да видим новото Поло R WRC в Монте Карло и останалите 12 ралита.

Изцяло променена е цветовата гама на автомобила. Бялото е отстъпило на тъмно синьо, а в схемата са вградени и логата на останалите партньори на отбора.

Три четвърти от елементите в колата са прегледани, много от тях са преработени и оптимизирани.

– Оптимист съм, че новият автомобил ще е точно толкова добър, колкото и предшественикът му – каза Ожие. – Проведохме много тестове, като ние – пилотите – се трудихме в близко сътрудничество с инженерите. Нямаме търпение за новия сезон. Ще е вълнуващо да видим как ще се справим срещу останалите отбори. Тренировките досега преминаха добре.

Латвала допълни, че поведението на автомобила е чудесно и че целият екип е готов за новия сезон:

– Ще използваме планки на волана, за да сменяме предавки този сезон и това наистина ми допада. Като цяло новото Поло е по-бързо и дори още по-добро, отколкото колата през 2014 г. И не само аз се чувствам така – Себастиен и Андреас са съгласни с мен.

Микелсен каза от своя страна, че новият дизайн е страхотен, а той се чувства малко по-горд, че ще кара точно този автомобил. Норвежецът ще започне сезона с миналогодишния модел, а нов ще има за рали Португалия.