Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари потвърди официално Райконен за 2016 г.

Ферари потвърди официално Райконен за 2016 г.

38
0

Отборът на Ферари официално обяви, че ще разчита на Кими Райконен и през следващия сезон. Това обявиха от Маранело в днешната вечер след няколко месеца на спекулации.

„Скудерия Ферари обявява, че е постигнато съгласие с Кими Райконен по отношение на техническите и спортните въпроси. Така екипът ще разчита за идващия сезон на финландеца и Себастиян Фетел.“, се казва в краткото официалното изявление на отбора изпратено до медиите от името на тим шефа Маурицио Аривабене.

По този начин спекулациите около мястото до Себастиян Фетел в отбора приключват. Сред спряганите за заместници на финландеца бяха Нико Хюлкенберг, Валтери Ботас, Даниел Рикиардо и Макс Верстапен. Дали някой от тези пилоти ще успее да стигне до заветния кокпит през 2017 г. все още не е ясно.

Договорът на Райконен, който изтичаше в края на 2015 г. бе подновен по време на уикенда в Унгария, както разкриват вътрешни източници. Въпреки някои грешки на финландеца през този сезон, той се представя значително по-силно от миналата година.

Така Райконен ще кара за шеста година във Ферари. Той е последният шампион на Скудерията през 2007 г., като в диапазона от 2007 до 2009 г. има девет победи за Червените. Най-добрият резултат във втората част от кариерата му в Маранело е второто място в Гран при на Бахрейн през този сезон. В настоящото временно класиране той е на пето място със 76 точки. Неговият съотборник Себастиян Фетел е трети със 160 точки и две победи в първата си година за Ферари.