Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формата на буталата – проблем на Рено

Формата на буталата – проблем на Рено

22
0

Формата на буталата е проблем в задвижващата система на Рено, съобщи френският телевизионен Канал +.

Гран при на Китай бе поредният труден състезателен уикенд за Ред Бул и Торо Росо, които работят с френския производител на агрегати. В рамките на трите дни тренировки, квалификация и състезание бяха регистрирани три повреди на двигатели с вътрешно горене. В събота този на Даниел Рикиардо бе сменен като предохранителна мярка. В неделя Данил Квят и Макс Верстапен не завършиха надпреварата.

Рено обаче не може да намери бързо да оправи проблема. Управляващият директор на спортния департамент Сирил Абитебул посочи, че намирането на решение ще отнеме до шест седмици. Рено разполага с 12 агрегата за развитие на задвижващата си система този сезон и по време на уикенда в Китай той обясни, че те са напълно достатъчни, за да се преодолеят проблемите и „може би дори да се настигне Мерцедес. Съществуват обаче и лимитиращи фактори, защото когато ти липсва издръжливост, не работиш върху поведението на мотора. Имаме план за използване на развойните агрегати. Технологиите за двигателите не са нещо, което може да бъде променяно за една нощ след лошо състезание.”

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер уточни по-рано, че заплахата от страна на Дитрих Матешиц за евентуално оттегляне на австрийската компания от спорта, била с цел Рено да се стресне и да си свърши работата като хората.

Рено имаше планирани тестове на стенд в дните между стартовете в Китай и Бахрейн в опит да намери някакво решение на част от проблемите.