Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Райконен сравнително доволни от поведението на колите си

Фетел и Райконен сравнително доволни от поведението на колите си

68
0

Себастиан Фетел и Кими Райконен останаха сравнително доволни от поведението на колите си в петъчните свободни тренировки преди Гран при на Абу Даби.

„Мисля, че днешният ден бе един по-добър петък за нас. Всъщност беше един много добър петък. Сутринта бе малко по-сложно на горещата писта, имахме известни проблеми. Следобед колата се поуспокои. Бях доста доволен от дългата серия. Борех се малко с предните гуми. Може би бях прекалено агресивен, но като цялото поведението на болида бе добро и смятам, че темпото ни е добро. Надявам се утре усещането да е същото и да класираме автомобила там, където му е мястото”, заяви немският пилот, който бе трети в подреждането.

В края на втората сесия Фетел спря на пистата с проблем, за който смяташе, че е свързан със скоростната кутия. Той наблюдава съперниците си през оставащите 10 минути от тренировката и сподели, че му е било интересно: „Искаше ми се да направя още няколко тура. Щях да съм доволен, ако нямах шанса да наблюдавам останалите, но пък бе интересно. Все пак смятам, че като цяло си написахме домашното.”

Съотборникът му Кими Райконен също бе сравнително доволен от представянето си в свободните тренировки. Той бе шести в подреждането, зад Себастиан и двата Ред Бул-а.

„Изкарахме нормални петъчни тренировки, изпитвахме различни неща”, обясни финландецът. „Колата работеше доста добре. Аз просто не успях да направя прилична обиколка. Гумите имаха известен грейнинг, но това е нормално през първия ден на писта, не е някакъв голям проблем. Условията ще се променят за състезанието. Сега просто трябва да продължим работата си и би трябвало всичко да е наред.”