Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се радва за Райконен, не е доволен от своята надпревара

Фетел се радва за Райконен, не е доволен от своята надпревара

99
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел за поредно състезание се оказа участник в сблъсък, от който той пострада най-много. Немският пилот на Ферари се удари с Даниел Рикиардо (Ред Бул) в първата обиколка на Гран при на САЩ и се завъртя, губейки много позиции. Той навакса голяма част от изоставането си, а в самия край на надпреварата изпревари Валтери Ботас и финишира четвърти. След това Фетел обясни, че изпитва смесени чувства относно състезанието на пистата в Остин.

„Наистина съм щастлив за Кими [Райконен], но не съм доволен от моята надпревара. Мисля, че вероятно съм бил в сляпата точка на Рикиардо. Не съм сигурен, че ме видя и се оказахме гума до гума, а завоят се стеснява и нямаше как да не се стигне до контакт. Изморявам се от това каране за връщане на позиции. Но наистина се радвам за Кими – той заслужава победата повече от всички на грида”, заяви Фетел.

„Добрата новина е, че през уикенда имахме чудесен автомобил на суха писта, така че да видим къде ще сме следващата седмица. Последните седмици бяха трудни за тима, а за мен като че ли не са приключили. Трябваше да е по-добро представяне.”