Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел подсигури второто място на Ред Бул в класирането при конструкторите

Фетел подсигури второто място на Ред Бул в класирането при конструкторите

49
0

Благодарение на десетте точки от петото място на Себастиян Фетел, постигнато в Гран при на Бразилия, отборът на Ред Бул си подсигури второто място в класирането при конструкторите. За неудоволствие на екипа неговият съотборник Даниел Рикиардо не можа да завърши надпреварата, след като счупено предно окачване го извади от състезанието.

Фетел не успя да се представи по най-добрия начин в началото на надпреварата след като още в първата обиколка загуби две позиции. Той стартира добре, но в четвърти завой позволи на Магнусен и Алонсо да го изпреварят.

„На старта не бях сигурен на къде да поема“, обясни Фетел след края на надпреварата. „В четвърти завой отворих врата повече отколкото трябваше, защото не бях сигурен колко агресивно ще подходи Кевин. Нямам добри спомени от този завой“, обясни Фетел визирайки удара си с Бруно Сена.

„Може би затова оставих повече място. Стъпих на прашната страна на трасето и загубих сцепление при излизането от завоя. За щастие успях да възстановя в последствие двете загубени позиции.

Състезанието бе доста напрегнато. В началото исках да упражня натиск върху Фернандо. Бяхме по-бързи, но на правите нямаше как да мина пред него. Просто не можех да се доближа достатъчно близо до него.

Това ми беше ясно и в края при битката с Кими. Именно заради това реших да го атакувам във втория сектор. Нямаше обаче как да настигна Дженсън с двигателя на Мерцедес. Хубавото в случая обаче бе, че успях да се възползвам от битката между двамата. Когато стана напечено между двамата, знаех че трябва да използвам шанса си. Имам добри спомени от този завой и съм успявал да изпреваря там доста хора от външната страна. Но нещата се получават само, ако другият пилот също помогне. В случая с Кими знаех, какво ще направи той.

Доволен съм, защото смятам, че това бе максимума, който днес можехме да постигнем. Съжалявам, че не успяхме да се придвижим с поне още едно място напред, защото в началото смятахме, че ще успеем да се справим с колите на Макларън. В крайна сметка обаче темпото ни бе приблизително близко.“