Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Щастлив съм, но утре предстои истинската работа

Фетел: Щастлив съм, но утре предстои истинската работа

38
0

Себастиян Фетел записа своята първа победа в квалификацията с екипа на Ферари. По този начин той прекъсна невероятната серия на Мерцедес от победи в квалификацията. Германецът бе над всички, като победи с повече от половин секунда втория Даниел Рикиардо. Люис Хамилтън пък завърши съботния ден с изоставане от 1,4 сек спрямо победителя. От Ферари трябваше да чакат цели 61 състезателни уикенда, за да се поздравят с победа в квалификацията. Това е първият триумф на Ферари в съботния ден от Хокенхайм през 2012 г.

„Това бе чудесно постижение на целия отбор. То идва след един невероятен Себастиян и след усилена работа на целия екип“, обясни с блясък в очите тим шефът Маурицио Аривабене.

Още сутринта Фетел загатна, че може да се стигне до изненада, но мнозина, включително и германецът смятаха, че Мерцедес крият истинските си възможности.

„Момчета, свършихте страхотна работа“, извика Фетел по тим радиото след 46-ия полпозишън в кариерата си.

„Балансът на колата в квалификацията бе чудесен и това ми помогна да извлека максимума от колата“, заяви германецът на пресконференцията. „Излязох на пистата в правилния момент и никой не допусна грешка, което даде възможност за постигането на този резултат.

Все пак това обаче е едва съботния ден, а същинската работа предстои в утрешния ден. Състезанието в Сингапур е много дълго и трудно, изпълнено със завои, и трябва да се натиска непрекъснато. Но изходната ни позиция за победата е най-добрата възможна.“

Фетел, който до момента има три победи в Сингапур утре може да постигне третата си победа за сезона и за Ферари. Именно три победи бе и целта поставена от Маурицио Аривабене преди началото на сезона.

„Това е само началото на историята, не е края“, заяви с убеденост Аривабене в края на днешния ден.