Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Франц Тост: Торо Росо има фантастични работни взаимоотношения с Хонда

Франц Тост: Торо Росо има фантастични работни взаимоотношения с Хонда

64
0
Брендън Хартли,Джеймс Кий,Пиер Гасли,Франц Тост

Шефът на Торо Росо Франц Тост заяви, че очаква с нетърпение новия сезон във Формула 1 и че екипът му вече има фантастични взаимоотношения с Хонда.

Тимът от Фаенца ще се състезава през сезон 2018 г. във Формула 1 с болида STR13, който показа рано тази сутрин преди началото на първия предсезонен тест на отборите от Гран при. STR13 е първият болид, резултат от сътрудничеството между Торо Росо и Хонда.

„Торо Росо изживява вълнуващи моменти понастоящем, тъй като досега не сме имали наш, отделен доставчик на задвижващи системи”, отбеляза Тост. „Ще е страхотно да работим заедно с производител с история като тази, която има Хонда.”

Шефът на Торо Росо заяви също така, че пилотите на тима за 2018 г. Пиер Гасли и Брендън Хартли вече познават екипа.

„И двамата идват при нас като шампиони. Пиер спечели GP2 (сега F2) през 2016 г., а Брендън е двукратен шампион в първенството за надпревари за издръжливост и победител в 24 часа на Льо Ман. Убеден съм, че ако им предоставим конкурентоспособен автомобил, те ще се представят на наистина високо ниво”, допълни Тост.

Техническият директор на тима Джеймс Кий заяви, че екипът от Фаенца е имал пълната подкрепа на Хонда при създаването на автомобила.

„Имаме фантастични работни взаимоотношения с Хонда. Нямахме абсолютно никакви проблеми от комуникационна гледна точка”, допълни Тост.