Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Утре много неща ще се решат от спиранията в бокса

Фетел: Утре много неща ще се решат от спиранията в бокса

36
0

Себастиян Фетел през тази година нямаше възможността да се намеси в борбата за победа в квалификацията в Бразилия, но въпреки това бе най-бързият пилот, който не кара със задвижваща система на Мерцедес. Германският пилот на Ред Бул се нареди на шеста позиция, успявайки да изпревари Кевин Магнусен, последният пилот с агрегат на швабите в топ 10.

„В началото нещата не изглеждаха оптимистично, защото имах доста неприятности с предната ос, което не ми позволяваше да минавам по идеалната линия през завоите“, обясни Фетел. След направените промени обаче той успя да заеме място на трета редица.

„Направихме промени по предното крило и това в крайна сметка се оказа решаващо, защото нещата тръгнаха по-добре.“

Проблеми с предната ос имаше и Даниел Рикиардо, който се класира едва на девета позиция.

„Даниел имаше проблеми заради по-ниските температури в сравнение със сутринта“, призна и тим шефът на Ред Бул, Кристиян Хорнер. Рикиардо обаче разчита на по-доброто си темпо в дълга серия от обиколки, въпреки че очаквания дъжд може да обърка сметките в състезанието утре.

„В състезанието ще е много трудно да се работи с меките гуми, защото животът им е сравнително кратък и всички бързо ще започнат да чувстват проблеми с тях“, обясни Фетел. „Тогава ще стане доста интересно. Смятам, че много неща в състезанието ще се решат в бокса. Дори и времето да е променливо.

Ако не завали и не се случат никакви форсмажорни обстоятелства е много вероятно нещата да се запазят в този ред до финала, защото тук изпреварванията са изключително трудни.“

„От опита в миналите състезания знаем, че тук рядко има нормални състезания. Надяваме се на добър старт и на двамата ни пилоти, като с малко помощ от климатичните условия и с добра стратегия ще можем да натиснем и колите пред нас“, заяви в заключение Хорнер.