Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел обвини Верстапен за катастрофата в началото на Гран при на Белгия

Фетел обвини Верстапен за катастрофата в началото на Гран при на Белгия

51
0

Себастиан Фетел смята, че вината за катастрофата в началото на Гран при на Белгия, вследствие на която той, съотборникът му Кими Райконен и Макс Верстапен (Ред Бул) се оказаха с куп повреди, е на холандския пилот.

Верстапен се опитваше да си върне позиция и влезе от вътрешната страна на Сурс. Фетел бе от външната, тръгна да завива и последва сблъсък между тримата.

„Направих брилянтен старт, излязох втори и бях с половин кола напред, така че аз диктувам”, заяви Себастиан. „Кими беше в сляпата ми точка, едва го виждах. Не мисля, че това, което Макс опитваше да направи, щеше да се получи. Той очевидно не позволи на Кими да влезе във вътрешната страна и от там – и на двама ни да вземем нормално завоя. Ударихме се, което бе лошо за всички ни. Според мен през последните няколко години видяхме, че опитът да се вклиниш най-отвътре не се получава и на практика продължаваш направо. Колите отпред са с приоритет – нещо, което според мен Верстапен трябва да разбере. От тази гледна точка нямаше начин той да вземе завоя без да се удари. Знам, че в ретроспекция нещата изглеждат прости. Аз оставям малко пространство и се изтеглям, но Кими вероятно не можеше, тъй като Макс така или иначе почти го докосваше. Смятам, че днес се видя, че по тази траектория (завиването) не се получава. Жалко, че два болида от един отбор се сблъскаха.”