Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 има нужда от пилоти като Алонсо, смята Рос Браун

F1 има нужда от пилоти като Алонсо, смята Рос Браун

87
0
Фернандо Алонсо

Отговорникът по спортните въпроси в F1 Рос Браун заяви, че спортът има нужда от пилоти като Фернандо Алонсо, които са изцяло отдадени на това, което правят. Испанецът се състезава и с пълната програма на Световния шампионат по издръжливост, като спечели 24-те часа на Льо Ман.

„Всички във F1 обсъждат предизвикателството на първия в историята календар с три поредни недели със стартове, докато за един от пилотите е дори още по-натоварено, каза Браун. – Състезанието в Австрия беше четвърти пореден състезателен уикенд за Фернандо, но въпреки това няма и следа от умора за него. Той се бори за всяка обиколка с еднакво голямо старание.

В Австрия Алонсо направи страхотно състезание. Фернандо трябваше да стартира от питлейна заради промени по болида, направена по време на затворен парк. Дори му сложиха крило от миналогодишната кола заради липса на резервни части, но той успя да докара една слаба кола до осма позиция“.

Браун добави, че ако слуховете за преминаване на Алонсо в Индикар от 2019 са верни, той много ще липсва на Формула 1 и затова се надява той да остане.

„В Канада Фернандо завърши своето състезание номер 300 преди да отиде да победи и в Льо Ман от първи път. Той може би търси по-голяма реализация извън Ф1, но се надявам да не е така. Той все още е изключително бърз и Формула 1 се нуждае от пилоти с неговата неоспорима харизма и талант.“