Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 не възнамерява да провежда трети старт на Силвърстоун

F1 не възнамерява да провежда трети старт на Силвърстоун

3509
0
Силвърстоун, Гран при на Великобритания
снимка: Пирели

Формула 1 не възнамерява да провежда трети старт на пистата Силвърстоун заради влошилата се в Каталуния епидемична ситуация с COVID-19. Върнатите в някои райони мерки за ограничаване разпространението на коронавируса доведоха до спекулации дали Гран при на Испания изобщо ще се състои. Впоследствие обаче бе съобщено, че в F1 нямат намерение да отменят състезанието на пистата до Барселона и да го заменят с още една надпревара на Силвърстоун.

Рейс директорът на ФИА Майкъл Маси пък замина за Имола

Той вече инспектира Муджело, за където вече има договорен кръг от тазгодишния шампионат. Ангажиментът му за Имола обаче е сериозен довод в полза на твърденията, че пистата ще е сред следващите потвърдени домакини на Гран при надпревари заедно с Нюрбургринг и Портимао.

Междувременно от Хокенхайм потвърдиха официално, че няма да приемат състезание от Формула 1 тази година

„От самото начало на разговорите имахме определени, основни икономически условия. Не искаме да изпадаме в несъстоятелност, защото Формула 1 може да пристигне. Предизвиканата от коронавируса криза ни постави под огромен финансов натиск и не можем да си позволим безплатни събития, дори F1“, заяви Йорн Теске.

„Това го изяснихме в самото начало и нашите партньори в дискусиите го приеха. Ето защо не мисля, че този аспект бе от решаващо значение. Въпросът за зрителите обаче се появяваше все по-често. Масовите събития са забранени в Баден-Вюртемберг, но ситуацията не е еднаква във всички области. Не е възможно и да се предвиди как ще се развие ситуацията.“

„Изходът е разочароващ за нас, но особено тази година е важно да останем финансово стабилни. Налага се да сме твърди в преговорите. Въпросът е дали условията в различните страни не изкривява нещата. Опитахме, не се получи, сега вече е твърде късно.“