Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 отборите са изразили притеснение пред Екълстоун относно високите цени на билетите

F1 отборите са изразили притеснение пред Екълстоун относно високите цени на билетите

53
0
2014,германия,старт,Хокенхайм

Отборите от Формула 1 са изразили притеснение пред управляващия търговските права на спорта Бърни Екълстоун относно цените на билетите за състезанията, които са твърде високи.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф обясни, че това е било част от разговорите на Стратегическата група относно интереса към спорта. Една от темите в рамките на дискусията е цените на билетите. Тя се изтъква неведнъж, когато се анализира отливът на зрители от пистите.

– Посмяхме да обсъдим цените на билетите. Разговаряхме за влиянието им върху (ситуацията) на традиционни писти като Спа, Монца, Хокенхайм. Надпревари като тези трябва да са в календара. А и говорим за глобален спорт. Необходимо е да излезем, да завоюваме нови територии и страни. Винаги е било така. Но смятам, че е доста ясно какво е нужно да се направи, за да се напълнят отново трибуните на писти като Хокенхайм и Монца – обясни Волф.

По-рано главният изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис изрази мнение, че трябва да се направят маркетингови проучвания, за да се разбере защо зрителите са спрели да ходят на определени писти.

– Как може на Силвърстоун и в Австрия трибуните да са пълни, а в Германия – наполовина празни? Трябва да има причина. Всички можем да правим предположения, но това не е особено научен подход. Наистина трябва да разберем какво се случва. Цените на билетите ли са причината? Национални герои? Каквото и да е, трябва да разберем – заяви Денис.

Бившият президент на ФИА Макс Мозли изрази наскоро много подобно мнение. Той сподели, че според него най-голямата грижа на спорта е, че никой там не е наясно какво искат феновете:

– Това сигурно е единствената активност в глобален мащаб, където никой не разбира значението на проучванията на пазара. Първото нещо, което трябва да се направи, ако се притесняват за звука например, е да попитат хората. Не струва много. Но ако 98% от хората, които отидат на Силвърстоун, заявят, че състезанието е било прекалено тихо и поради тази причина ужасно, то тогава е необходимо да се помисли. Но никой не е наясно, тъй като никой никога не ги е питал. Само защото Бърни и Лука (Ди Монтедземоло – изявлението е отпреди маркизът да подаде оставка като шеф на Ферари, б.а.), както и някои други, мислят, че е нужно да е шумно, не е задължително да е така. Все пак се опитват да заинтригуват 18 до 20-годишните, а не 80-90-годишните.