Начало Избрани F1 и Sky създават детско предаване за Гран при

F1 и Sky създават детско предаване за Гран при

20559
0
ФИА, Формула 1, F1
снимка: Спас Генев

F1 и Sky създават детско предаване за Гран при. Новата продукция ще бъде излъчена по време на състезателния уикенд в Унгария. Целта на F1 и Sky е привличането на по-младата аудитория към спорта.

F1 продължава мисията си да разширява аудиторията си през последните години. Световният шампионат ще покаже с персонализирани репортажи от пистата Хунгароринг, предназначени да завладеят въображението на децата

В предаването ще участват водещите на детското предаване FYI SKY TV Брейдън и Скарлет, както и картинг пилотът Зак. Той ще се присъедини към световния шампионат от сезон 2016 Нико Розберг и Даника Патрик. Тримата заедно ще създадат специална поредица, носеща името да „F1 Juniors.“ Поредицата ще създаде специален международен канал с графики и звукови ефекти по поръчка за излъчването.

Допълнителна странност е поставянето на 3D добавени графики, които се планира да се появят в определени ъгли на камерата по същия начин, по който някои реклами се позиционират покрай пистата чрез използването на CGI.

„Искаме да гарантираме, че нашите фенове от всички възрасти могат да се наслаждават и да се влюбят в F1. Затова работим с дългогодишните ни партньори от Sky по този проект, насочен към по-младата аудитория. Това е наистина вълнуващо“, каза директорът „Медийни права и създаване на съдържание“ в F1 Иън Холмс.

„Това е първото по рода си събитие в моторните спортове. Лично аз съм развълнуван да видя как предаването оживява и да наблюдавам следващото поколение талантливи водещи.“

Първоначално излъчването ще бъде достъпно в Германия и Обединеното кралство. Двете държави ще представят продукта по различен начин.

Триото млади таланти ще опита различни аспекти на работата като част от екипа на предаването. Тук се включват интервюта с пилоти, водещи и коментари на живо по време на състезанието

Световният шампион от 2009 г. Дженсън Бътън също коментира новото детско предаване на F1 и Sky. Британецът е един от анализаторите на британката медия.

„Наистина сме развълнувани, че ще дадем на следващото поколение фенове на F1 платформа, за да покажат своята страст и вълнение към спорта. F1 продължава да става все по-популярна сред по-младата аудитория. Кой знае, може би ще намерим следващия Крофти или Наоми Шиф“, каза Бътън.

Скай Германия вече организира открит кастинг за талантливи младежи на възраст между 10 и 14 години, които да водят нейното предаване и които ще бъдат поканени да се включат в програмата „Sky Next Generation.“

„Със Sky Next Generation извършихме истинска пионерска работа в нашите футболни предавания. Ние показахме, че  сме смели и сме готови да преосмислим нашите предавания и да отидем в други посоки“, обясни изпълнителният вицепрезидент на Sport Sky Deutschland Чарли Класен.

„Реакцията на нашите зрители към първите продукции на Sky Next Generation беше огромна. Сега правим следващата стъпка с първото излъчване на F1. Сигурен съм, че младите фенове на моторните спортове също ще се радват.“

Гран при на Унгария ще се проведе в периода 21-23 юли. Домакин на събитието отново е пистата Хунгароринг край Будапеща.