Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 има нужда от повече инциденти и повреди, смята Джеки Стюарт

F1 има нужда от повече инциденти и повреди, смята Джеки Стюарт

30
0

Формула 1 има нужда от повече инциденти и повреди по колите, за да стане по-интересна. Това смята трикратният световен шампион Джеки Стюарт. Според шотландеца миналият сезон не е бил особено атрактивен, като само представянето на Макс Верстапен е било приятна изненада. Интересното е, че именно Стюарт в миналото беше най-големият привърженик на повишаването на сигурността в спорта, благодарение на усилията на който тя се подобри много през 70-те години на миналия век.

„Липсват инцидентите, повредите и вълнението в спорта, заяви Стюарт пред швейцарския Blick. – Не ме разбирайте погрешно. Никой не желае да вижда даден пилот да катастрофира, но искаме да виждаме повече вълнуващи битки. По моето време имаше такива, но за жалост съперниците ми плащаха най-високата възможна цена – загиваха.”

По думите на Стюарт, в момента герои в спорта са Люис Хамилтън, Себастиан Фетел, но по-популярен от тях е Кими Райконен, въпреки че той рядко казва нещо. „Може би той е известен точно заради това, коментира Стюарт. – Верстапен ми напомня на първите състезания на Марио Андрети, Йохен Ринд и Франсоа Север. Всички те успяваха да променят статуквото.”