Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 легенди

F1 легенди

1461
0

Всяка есен – септември, октомври – е специално време за нас в ClubS1. Ревниво пазим традицията да празнуваме рождения ден на нашата медия, да направим парти, филмова премиера, среща или нещо друго. Издаването на специален брой в класически формат върху хартия също се превърна в нещо задължително в последните години въпреки преминаването на основното издание в дигитална форма.

За толкова много години от създаването си през 1999 г. в ClubS1 сме разказали страшно много истории. Представили сме стотици важни личности, за да разкрием безкрайния свят на Формула 1 и не само него. Така решихме този път да съберем част от легендарните сюжети и да ги обединим в това издание. Личности като Стърлинг Мос или Ейдриан Нюи нямаше как да попаднат в специалния ни брой за световните шампиони, а със сигурност заслужават.

Уникални автомобили като Тирел P34 или Брабам BT46B също не са били шампиони. Оставили са обаче завинаги следа в историята на Формула 1. Превърнали са се в легенди. Уникални състезания като Лонг Бийч през 1983 г. и целия сезон 1984 са само част от най-запомнящите се моменти в летописите. Без претенция за изчерпателност или нещо специално, избрахме елементи от историята, оформящи онова, за което сме писали през последния почти четвърт век извън състезанията и събитията в конкретния момент.

Надявам се, че изданието отново ще ви хареса и ще бъде така добре прието както и предходните.

Благодаря за интереса и доверието. Благодаря и на всички, допринесли и участващи в успеха на ClubS1.

Иван Тенчев

Специалният брой може да се намери в търговската мрежа.