Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 може да е готова с новите правила за 2021 г. до...

F1 може да е готова с новите правила за 2021 г. до края на юни

1526
0
2021 концепция болид
Една от предлаганите концепции за колите от 2021 г., графика: Либърти Медия

Формула 1 може да е готова с това какви ще бъдат окончателните правила в спорта за 2021 г. до поставения срок към момента. Това смята шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер.

Датата, до която трябва да бъдат определени новите регулации, е 30 юни тази година. А за момента няма споразумение относно правилата. Смята се, че има прогрес по голяма част от въпросите, но не по всички.

„Новите правила са сериозно нещо, а срокът да ги определим е до юни.“, каза Шафнауер. „А това означава, че имаме още време. Добрата новина е, че във Формула 1 сме свикнали да работим бързо. Мисля, че направихме голям прогрес.

Но в крайна сметка ще трябва да се направи компромис. Мисля, че ФИА и ФОМ се опитват да направят правилните неща. И те са колите в решетката да бъдат по-близо една до друга като скорост, а разходите да бъдат намалени чрез тавана на бюджетите.“

За прогрес по отношение на правилата за 2021 г. говорят и шефовете на Торо Росо и Хаас – Франц Тост и Гюнтер Щайнер.

„Направихме добри стъпки напред по отношение на спортните и техническите правила, каза Тост. – Предвиждат се промени и по отношение на комерсиалните неща. Мисля, че вървим в правилната посока. Но сега времето става ключов фактор, защото трябва да вземем решение.“