Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 може да включи 21 старта

F1 може да включи 21 старта

23
0
Бърни Екълстоун

Сезоните във Формула 1 трябва да започнат да включват по 21 състезания в следващите години. Така ще има нови, важни за спорта и спонсорите надпревари, като Гран при на САЩ (която се връща в календара догодина) и Гран при на Русия, която ще влезе през 2014 г. Но ще бъдат запазени и класическите състезания от F1.

Коментирайки темата пред британския Дейли Експрес, носителят на търговските права Бърни Екълстоун е заявил, че шампионатът трябва да се разшири, дори и над планираните за 2012 г. двадесет състезания (без да е включена Турция).

– Можем да направим 21 – лаконичен е Бърни. – Но зависи къде, пък и нямаме голям избор, защото ако кажем, че ще се разделим с Монако, например, ще кажат, че не може.

Бърни отново говори за реакцията на екипите, които той убеждава вече няколко години да се увеличат състезанията и да отпаднат не особено изгодни като постъпления за ФОМ надпревари като тази в Монте Карло.

Сред част от шефовете той има и подкрепа. Адам Пар от Уилямс също е на мнение, че броят на надпреварите може да се увеличи, но ако се преразгледа малко всеки уикенд.