Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 не е скучна въпреки доминацията на Фетел, категоричен е Екълстоун

F1 не е скучна въпреки доминацията на Фетел, категоричен е Екълстоун

27
0
Бърни Екълстоун,Себастиан Фетел

Бърни Екълстоун няма оплаквания от настоящия сезон във Формула 1 въпреки доминацията на Себастиан Фетел и Ред Бул, спечелили 6 от осемте проведени досега надпревари.

Себастиан е в позиция, подобна на тази на Михаел [Шумахер]. В момента той е най-добрият и затова доминира, а точно това е интересно за феновете, защото всеки състезателен уикенд започва с големия въпрос някой ще успее ли да победи Фетел. Това е причината запалянковците да гледат. Той притежава невероятно желание да побеждава и разполага с всичко необходимо, за да го прави – заяви Екълстоун в интервю за официалния сайт formula1.com.

Англичанинът допълва, че немският състезател е прекрасен посланик на спорта – за разлика от някои от предхождащите го шампиони.

На първо място не ми харесва фактът, че някои пилоти са изцяло под влиянието на своите отбори и спонсори. При Себастиан е различно. Той все още е господар сам на себе си, дължащо се очевидно на факта, че Ред Бул и Диди Матешиц го позволяват. Всеки пилот от Формула 1 – особено ако е шампион – дължи успеха, парите и популярността си на спорта. Затова трябва да даде нещо в замяна – да е открит и достъпен. Поради тази причина се и оплаках, че Фернандо Алонсо не представлява достатъчно добре Формула 1 – обясни Бърни.