Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 не може да се меси в шампионата заради доминацията на един...

F1 не може да се меси в шампионата заради доминацията на един отбор, заяви Доменикали

1479
0
Стефано Доменикали
Стефано Доменикали; снимка: ATP

F1 не може да се меси в шампионата заради доминацията на един отбор, заяви Стефано Доменикали. Президентът и главен изпълнителен директор на спорта от страна на Либърти Медия сподели в интервю за Файненшъл Таймс, че според него бюджетният лимит ще помогне за намаляване на разликата.

„Тази година трябва да кажем истината, а тя е, че от Ред Бул са свършили по-добра работа от останалите. Това е факт. Но би било необмислено да твърдя, че шампионатът вече е приключил.“

„Ние не можем да се месим в представянето на отборите. Сигурен съм, че свършената по отношение на финансовите правила работа ще помогне да се намали до минимум разликата откъм техническата страна“, заяви Доменикали

„Ние сме късметлии. Работата е много, но огледайте се – вече сме в шоу бизнеса. Ако обаче хората, които я вършат, не са щастливи, то тогава имаме проблем. Ако искаш да си при нас, трябва да е с пълна отдаденост и ентусиазъм. Аз лично се отнасям с хората по един и същи начин. Някои глупави хора смятат, че има само един начин да разширяваш бизнеса си. Аз съм доказал, че съм един и същ и на работа, и на почивка със семейството, с приятелите си. Не се променям“, каза още Доменикали.

Президентът на F1 допълни, че да следваш емоциите си обикновено води до тръгване в погрешна посока. За времето си във Ферари сподели, че тогава е научил, че човек не може сам да се справи.

„Трябва ти добър екип. Всъщност трябва ти възможно най-добрия екип. Аз постъпих на работа след университета – можете да си представите, че не ми е било леко. Но винаги трябва да си рационален“, допълни Доменикали.

Настоящият президент на Формула 1 завършва бизнес администрация в университета в Болоня през 1991 г. Веднага след дипломирането си започва работа във финансовия отдел на Ферари. От края на 1996 г. е тийм мениджър на Скудерията. Става спортен директор през 2002 г., а от 2008 г. е шеф на Ферари в F1. Тръгва си от Маранело през април 2014 г., след което работи в Ламборгини преди да бъде привлечен в края на 2020 г. за заместник на Чейс Кери.