Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 обявиха състезание в Маями през следващите 10 сезона, започвайки от 2022

F1 обявиха състезание в Маями през следващите 10 сезона, започвайки от 2022

1180
0
Гран при на Маями
снимка: Формула 1

От Формула 1 официално обявиха провеждането на състезание в Маями през 2022. Сделката е за 10 години, като това това ще бъде второто състезание в САЩ, заедно това в Остин. Пистата е изградена около стадиона Hard Rock и ще бъде с дължина от 5.41км и 19 завоя. Трасето ще разполага с 3 потенциални DRS зони, а максималната скорост на колите се очаква да достигне 320км/ч.

Надпревара в града в Южна Флорида се обсъжда от години, но до момента не можеше да се осъществи заради противопоставянето на местните жители. След скорошен вот в консулството на Маями, бе дадена зелена светлина за провеждането на Гран при. Президентът и СЕО на Формула 1, Стефано Доменикали коментира:

„САЩ е много важен пазар за нас и сме поощрени от нарастващия интерес в страната. Той ще бъде подкрепен от провеждането на второ състезание там. Ще работим заедно с екипа на Hard Rock Stadium и ФИА, за да сме сигурни че трасето ще предложи страхотно състезание, но и ще има позитивен и дълготраен принос за местното население.“

Том Гарфинкел, президентът и CEO-то на Hard Rock добави, че стадионът съществува, за да бъде домакин на най-големите спортни събития, а Формула 1 е именно такова. Той каза още:

„Работихме със специалисти, за да създадем писта, която ние, Формула 1 и ФИА вярваме, че ще предложи страхотни състезания. Надяваме се да създадем преживяване за феновете от най-висок клас, който да отразява динамичната и разнообразна същност на града.“