Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 отборите вероятно ще имат допълнителен тест през 2014 г.

F1 отборите вероятно ще имат допълнителен тест през 2014 г.

27
0
двигател,мотор,Рено,Рено RS27

Отборите от Формула 1 вероятно ще имат възможност да проведат допълнителен тест преди началото на сезон 2014 г., за да изпитат новите 1,6-литрови V6 турбодвигатели.

Правилата за моторите се променят коренно догодина и екипите ще са с изцяло нови агрегати. Тимовете търсеха вариант за допълнителни тестове от известно време, като сега предстои да се уточни кога точно да е четвъртата серия тренировки.

Има едно доста разумно предложение за още една сесия преди сезона, което поддържаме изцяло. Не знам какъв ще е форматът или къде би се провела, но ако се приеме като допълнителна серия тренировки, то няма да е опционална, а и всички ще искат да проведат изпитанията – обясни заместник-управляващият директор на Рено Спорт F1 Роб Уайт пред autosport.com.

Сред идеите за изпробване на новите мотори бе и тази двигателите да бъдат тествани още този сезон. Според Уайт обаче това вече не е вариант:

– На този етап в немалка степен му изтече времето. Да вземем октомври като пример (за евентуален тест), за да видим какви ще са последствията. За провеждането на тренировка тогава двигателите трябва да са готови през септември. Компонентите за тях ще трябва да влязат в производство, да речем, около три месеца по-рано. Това от своя страна означава, че до май ще трябва да сме решили точната спецификация. По принцип общото желание е да се придобие допълнителен опит на тестове във фабриките преди елементите да се озоват на писта. А все още конструираме отделни части, други пък не са произведени. При настоящите разчети просто не е възможно да имаме достатъчно добър двигател в колите до октомври.