Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 пилотите предпазливи в мненията си относно новите правила

F1 пилотите предпазливи в мненията си относно новите правила

1607
0
Джордж Ръсел, Ланс Строл, Макс Верстапен, Ландо Норис, Пиер Гасли
Джордж Ръсел, Ланс Строл, Макс Верстапен, Ландо Норис и Пиер Гасли; снимка: Рейсинг Пойнт

Пилотите от Формула 1 изразиха предпазливи мнения относно новите правила за 2021 г., които бяха приети и оповестени официално вчера. Повечето състезатели се обединиха около твърдението, че най-важно е състезанията да са по-добри, а не толкова как изглеждат болидите.

Себастиан Фетел сподели, че на хартия идеите са страхотни, но очаква нещата да се изяснят в следващите седмици.

„Аз бих предпочел различен двигател. Няма значение как изглеждат колите, ако е удоволствие да ги караш и ни позволят да следваме съперниците по-отблизо. Това обаче само времето ще го покаже“, допълни състезателят на Ферари.

Макс Верстапен, Ландо Норис, Джордж Ръсел и Ланс Строл също отбелязаха, че е нужно надпреварите да са на ниво, както и че ще е необходимо време за категорична оценка.

Верстапен обаче изрази опасение доколко ще падне скоростта

„Желанието ни е обиколките да са 2-3 секунди по-бавни в сравнение с настоящото темпо. 4 или 5 секунди по-слаби времена вече е твърде бавно. Все пак сега сме само в началото на процеса. Сигурен съм, че и колите ще изглеждат малко по-различно една от друга. Освен това болидите се подобряват по време на сезона“, каза пилотът на Ред Бул.

Даниел Рикиардо пък няма никакви претенции относно скоростта, стига да може да води повече битки.

„Всъщност за мен една от най-интересните ми години в F1 бе 2014-та“, продължи австралиецът. „А колите тогава бяха с около 8 секунди (или нещо подобно) по-бавни от настоящите. Така че предпочитам битки на пистата, отколкото рекорди за обиколка.“

Ръсел отбеляза, че и кола от Формула 3 е страхотна за каране, но е значително по-лека от тези във Формула 1. Норис пък намира скиците на конструкторите в Макларън за доста добри.

„Честно казано, не се интересувам толкова от външния вид, а от състезанията. За мен ключово е надпреварите да са по-добри, всички да имаме шанс да се борим за победи“, каза Ландо.

Строл добави, че е необходимо съперниците да са по-близо един до друг, както и да се постигне напредък при битките гума до гума.

„Смятам, че и за пилотите ще е много вълнуващо да има повече такива борби. Дано тези промени изравнят силите. Би било страхотно да намалим разликата спрямо топ отборите, както и екипите в средата на колоната да имат повече шансове за подиуми, за битки“, сподели състезателят на Рейсинг Пойнт.

Люис Хамилтън от своя страна заяви, че винаги е обичал предизвикателствата, както и че отборът му Мерцедес е демонстрирал многократно възможностите си да се справя във всякакви обстоятелства

„Да, колите ще са по-тежки, по-бавни. Но според мен ни предстоят интересни моменти. Планирам да остана наоколо и догодина в някакъв момент умът ми ще се пренасочи към 2021 г. Нищо не е твърдо решено, но се наслаждавам на работата си в момента и не виждам причина да спирам. Не се виждам да отида в друг шампионат. Обичам да съм част от тима ни, от историята и бранда. Не съм мислил, че ще имам пет титли. Шансът да взема шеста е невероятен. Не смятам, че още съм достигнал пика си и планирам да продължа да ставам все по-силен.“