Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 пилотите се събраха, за да отбележат „пенсионирането“ на Фетел

F1 пилотите се събраха, за да отбележат „пенсионирането“ на Фетел

4080
0
вечеря за Себастиан Фетел
пилотите от Формула 1 се събраха, за да отбележат "пенсионирането" на Себастиан Фетел; снимка: @GeorgeRussell63

Пилотите от Формула 1 организираха вечеря, на която присъстваха абсолютно всички настоящи Гран при състезатели, за да отбележат „пенсионирането“ на Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион обяви в Унгария, че прекратява F1 кариерата си в края на сезон 2022. Колегите му решиха да ознаменуват последния му старт като се съберат заедно.

Вечерята се разчу, след като Джордж Ръсел публикува снимка на всички 20 пилоти. След това и останалите пуснаха кадъра от събирането си, което е наистина необичайно. Състезателите от Формула 1 рядко се оказват заедно на едно място, при това доброволно. Малко трудно намерили ресторант, който да отговаря на изискванията на всички 20 пилоти, но в крайна сметка събирането бе факт и подобаващо отбелязано в социалните мрежи.

„Изминахме дълъг път като пилоти и продължаваме да израстваме като хора. Въпреки всичко, случило се на пистата, растем и ставаме по-добри с всеки изминал ден. Фактът, че всички се събрахме, за да отбележим живота и изумителната кариера на Себ в F1 бе вечер, която наистина никога няма да забравя“, написа Люис Хамилтън.

Вечерята на всички пилоти е само един от жестовете към Фетел този уикенд. Фернандо Алонсо например ще кара със специална каска в Абу Даби в чест на четирикратния световен шампион

„Danke Seb, още веднъж ще споделяме пистата. Ще е едновременно емоционално и тъжно, но ти желая всичко най-хубаво през следващата глава (от живота ти)“, коментира Алонсо.

Шарл Льоклер сподели, че ще е странно да не вижда Фетел в падока.

„Научих толкова много от него, винаги е бил безкрайно мил с мен. Определено ще ми липсва. Много неща си спомням. Не задължително на пистата, а и във фабриката. Бях много впечатлен от него, когато пристигнах във Ферари. Не знаех какво да кажа като бях около Фетел! Сега мога да го нарека приятел. Редовно ми изпраща съобщения. Винаги се старае да ме накара да се почувствам по-добре, когато съм в тежък период.“

„Според мен Себ ще липсва на всички, просто защото е толкова мил. Той съвсем наистина е безкрайно добър човек“, каза още Льоклер.