Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ф1 трябва да стане по-интересна от Pokemon Go за младите, смята Бътън

Ф1 трябва да стане по-интересна от Pokemon Go за младите, смята Бътън

24
0

Дженсън Бътън заяви, че новите собственици Формула 1, Liberty Media, трябва да направят спорта по-привлекателен за младото поколение, а това би означавало да е по-интересен от набралия голяма популярност в последните месеци Pokemon Go. Преди началото на уикенда в Сингапур пилотът на Макларън бе запитан от журналисти какво мисли за новите акционери от Liberty Media и как те биха били полезни на Формула 1, и той отговори:

„Не съм чул много неща по въпроса и не знам много за тях. Струва ми се хубаво, че са американци, защото ще направят Ф1 по-известна в САЩ, а това ще привлече още публика. Доколкото виждам, се интересуват от това да привлекат повече млада публика, а ние имаме нужда от това.

Средната възраст е много по-висока, отколкото би трябвало да бъде, имайки предвид, че имаме 18-годишен на стартовата решетка. В момента е около 30-40 години. Това трябва да се промени. Трябва да се прицелим в по-младото поколение. Също така знам, че искат да запазят историческите писти в календара, което е важно, защото те са сърцето и душата на Формула 1.”

На въпроса как може спортът да стане по-привлекателен за младите, Дженсън каза, че Ф1 трябва някак да стане по-интересна от популярната игра Pokemon Go. „Винаги има идеи. Моето мнение не е важно, но Liberty Media знаят какво искат младите със социалните медии и технологиите. Формула 1 е високотехнологичен спорт и това би трябвало да ги привлича, но очевидно не става. Запалят ли се веднъж обаче, няма да могат да спрат да го гледат. Нали сте виждали онези филми, в които показват как ще изглеждаме в бъдещето – това видях снощи в мола.“

„Всичките тези хора вървяха в една посока и знаете ли защо? Pokemon. Сигурно имаше към 2000 души, отиващи на едно и също място, кръстосваха мола само и само да хванат Pokemon. Не знам какво правят с тях. За пари ли ги събират, за подаръци, шоколад? Не разбирам. Формула 1 не е ли по-интересна от това? Би трябвало да бъде. Аз мисля, че е. Струва ми се, че щом могат да накарат толкова много хора да се интересуват от това да събират Pokemon-и, които не съществуват, можем да успеем и с Ф1.”