Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 потвърди Гран при на Португалия

F1 потвърди Гран при на Португалия

1004
0
Гран при на Португалия, Портимао, Алгарве
снимка: Пирели

Формула 1 потвърди официално, че свободният слот в календара на сезон 2021 ще бъде зает от Гран при на Португалия. Става дума за състезателния уикенд от 30 април до 2 май. Така надпреварата ще е трети кръг в първенството.

Пистата Портимао влезе във Формула 1 неочаквано миналата година заради спешното пренареждане на календара вследствие на пандемията от коронавирус. Това бе първо състезание в Португалия от 25 години. Освен това бе от малкото надпревари със зрители, макар и ограничен брой. Засега няма решение дали и тазгодишният старт ще посрещне публика. Това ще зависи от ситуацията в страната, която доскоро бе много сериозна – Португалия дори поиска помощ от други държави за справяне с COVID-19.

„За нас е голямо удоволствие да обявим, че Формула 1 отново ще се състезава на Портимао след огромния успех на миналогодишната надпревара“, заяви президентът и CEO на F1 Стефано Доменикали.

„Искаме да благодарим на организатора и португалското правителство за упоритата работа. Вълнуваме се за сезон 2021, след като през миналата година успяхме да проведем 17 старта. Надяваме се отново да приветстваме фенове на Портимао и работим по този план заедно с организатора.“

Сезон 2021 във Формула 1 трябва да започне в края на март с Гран при на Бахрейн. Организаторите от пистата Сахир обявиха, че ще допускат като публика само ваксинирани или прекарали COVID-19 хора.