Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 представи конфигурацията на пистата в Саудитска Арабия

F1 представи конфигурацията на пистата в Саудитска Арабия

3253
0
Гран при на Саудитска Арабия
графика: F1

От F1 представиха конфигурацията на уличното трасе в Джеда, където за пръв път ще се проведе състезание от шампионата в края на този сезон (3-5 декември).

Пистата ще бъде втората най-дълга в календара след Спа – 6.175км. Завоите ще бъдат 27 като голяма част от тях ще са S-образни и високоскоростни, а потенциалните DRS зони са три. Очаква се това да бъде най-бързото улично трасе и сред най-бързите F1 писти изобщо. Симулациите показват, че средната скорост по време на обиколка ще достига около 250км/час. Ето как ще изглежда конфигурацията на проектираното от Херман Тилке трасе:

Според управляващия спортните въпроси в F1, Рос Браун, новата писта ще предостави на зрителите вълнуващи битки колело до колело, но и ще представлява предизвикателство за пилотите.

„Дизайнът предлага най-доброто от модерните улични писти, но също има бързи непрекъснати зони, които ще доведат до по-високи скорости и възможности за изпреварване. Обстановката е невероятна, пистата е разположена на Червено море. Нямаме търпение да видим колите на нея през декември.“

От F1 показаха и видео със симулация на обиколка на пистата в Джеда: