Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 премахва церемонията преди старта на състезанията

F1 премахва церемонията преди старта на състезанията

3235
0
пилоти сезон 2021, Формула 1, F1
снимка: Пирели

F1 премахва церемонията преди старта на всяко състезание. По традиция малко преди началото на дадена надпревара от шампионата пилотите излизаха на пистата с черни тениски. На тях има надпис, който призовава за спиране на расизма. Тази кауза носеше името „We Race As One.“

Главният изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали каза, че възнамерява да се съсредоточи върху действията, а не върху жестовете. Целта му е да насърчи разнообразието и други каузи, които са подобни на тази през 2020 и 2021.

Инициативата стартира малко преди началото на сезон 2020. Новата кампания бе отложена с няколко месеца поради пандемията от COVID-19. Основната причина за черните тениски бе частични предизвикано от движението „Black Lives Matter“ в отговор на смъртта на Джордж Флойд в САЩ.

Когато „We Race As One“ стартира през 2020, предшественикът на Доменикали Чейс Кери го описа като „платформа за F1 да се обедини и постигне резултати срещу най-важните проблеми, пред които сме изправени в спорта и света като цяло.“ След като промени промените в инициативата за 2022, Доменикали заяви пред британска медия, че в F1 трябва да има повече действия, отколкото жестове.

„Трябва да сме сигурни, че това, което направихме е важно. Искаме да покажем намерението на F1 в неща, които са наистина важни за света“, обясни италианецът.

„Сега нашата цел е фокусът върху разнообразието на нашата общност и това е първата стъпка за нейното постигане.“

Също така стана ясно, че F1 удължава програмата за стипендии, която бе стартирана миналата година. Тя има цел да подкрепи студенти от по-слабо представени среди в университетите. Спортът ще плаща всяка година пълните разходи за обучение на 10 студенти с инженерни специалности от Обединеното кралство и Италия.