Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 през 2011 г. е доста интересна, но битката е за второто...

F1 през 2011 г. е доста интересна, но битката е за второто място, смята Кубица

102
0
Роберт Кубица

Отборът на Рено изпълни обещанието си и възстанови комуникацията с Роберт Кубица, като този път даде възможност на феновете да изпратят въпросите си към полския пилот.

Днес публикуваме втората част от отговорите на състезателя благодарение на пресофиса на тима, след като той обясни преди ден как се чувства и какви са очакванията му.

– Историята на Формула 1 играе ли роля в днешната ви работа на пистата?

– Историята на спорта е очевидно много интересна, но толкова много неща се променят по отношение на технологии и спортни правила, че не може да научиш кой знае какво от миналото. Вместо това е много важно да използваш собствения си опит и да се адаптираш към различни обстоятелства, срещу които се изправяш всеки състезателен уикенд.

– Смяташ ли, че [Себастиан] Фетел скоро ще е световен шампион?

– Изглежда борбата тази година е за второто място, а не за върха на подреждането. Но никога не се знае. Миналия сезон всичко се реши (поради различни причини) в последното състезание, така че ще видим.

– Какво е усещането да караш болид от F1 по улиците на Монако?

– Аз лично харесвам да карам там, защото трябва да използваш всеки сантиметър от пистата безкрайно внимателно. Това важи с особена сила за квалификацията: тогава имаш чувството, че инстинктите неизменно изпреварват мозъка ти.

– Колко състезания си изгледал досега този сезон? Интересни ли ти бяха или скучни?

– Гледах всичките! Като цяло ги намирам за доста интересни и според мен новите правила определено подобриха шоуто.

– Вярно ли е, че ще се върнеш за Гран при на Бразилия?

– Обичам да имам цел, когато тя е разумна. Ще видим какво ще е положението през следващите месеци по отношение на рехабилитационния процес и ще вземем решение, когато това стане възможно. Важното е, че знам, че отборът ми пази мястото.

– На коя писта, която не е в календара на F1, би искал да се състезаваш?

– Определено бих казал Херес де ла Фронтера – това добре познато във Формула 1 трасе, тъй като правим много тестове там. А ако става дума за нещо различно от Гран при болид, то тогава гласувам за Макау.

– Какви са целите ти в най-близко бъдеще, след като оздравееш напълно?

– Съвършено същите като преди – не са се променили.

– Роден си в Полша, пораснал си в Италия, пътуваш по целия свят, имаш апартамент в Монако – наричаш ли някое място дом?

– Домът ми е там, където са приятелите ми, както и интересите ми. Това е най-важно за мен. Важно е и наблизо да има летище…

– Колко време ще отнеме рехабилитацията ти?

– Трудно е да се даде точен период, тъй като не зависи от мен. Но добрата новина е, че възстановяването ми бележи постоянен прогрес, така че рано или късно ще съм достатъчно подготвен да кажа дата, когато ще се върна.