Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 публикува обновен календар до края на сезона

F1 публикува обновен календар до края на сезона

6442
0
Белгия
снимка, Пирвли
Собствениците на търговските права в F1 Либърти Медия публикуваха обновен календар до края на сезон 2021, който съдържа общо 22 старта. Заради пандемията от коронавирус датите на няколко надпревари бяха променени, а други бяха отменени.  Гран при на Япония няма да бъде заменяна, а стартът в края на ноември все още няма обявен домакин. Очаква се Катар или Бахрейн да приеме надпреварата преди тази в Саудитска Арабия.

Първата сериозна промяна е преместването на Турция със седмица по-късно. След това керванът ще се насочи към град Остин в щата Тексас за надпреварата в Съединените щати. После идва седмица почивка и три последователни кръга в Мексико, Бразилия и все още неизвестен домакин. Финалът на сезон 2021 ще завърши със стартовете в Саудитска Арабия и Абу Даби през месец декември.

„Много се радваме да обявим обновения календар за сезон 2021 след дълги дискусии с организаторите и правителствата. Пандемията продължава да оказва влияние, но ние доказахме, че можем да организираме рекорден брой надпревари. Искам да благодаря на промоутърите в Турция, Мексико, Бразилия за тяхното търпение и гъвкавост. През тази година имаме невероятна битка на пистата, която много радва феновете. Надявам се тази битка да продължи до самия финал“, заяви изпълнителният директор на F1 Стефано Доменикали.